Ikan Panggang Santan
Bahan-bahannya :-
1 kg ikan terubuk - dibersihkan, dikelar 2-3bahagian pada badan ikan
250 g kelapa parut } dicampurkan dan
150ml air } ambil santannya
Bahan Untuk diKisar:-
3 ulas bawang putih
6 ulas bawang merah
aram secukup rasa
1 batang serai - dititik
Cara Membuatnya :-
- Campurkan bahan kisar dengan santan.
- Tuangkan separuh campuran pada ikan dan panggang.
- Apabila sudah garing, balikkan ikannya. Tuangkan santan yang separuh lagi, panggang semula.
- Hidangkan dengan sos lada.
1 kg ikan terubuk - dibersihkan, dikelar 2-3bahagian pada badan ikan
250 g kelapa parut } dicampurkan dan
150ml air } ambil santannya
Bahan Untuk diKisar:-
3 ulas bawang putih
6 ulas bawang merah
aram secukup rasa
1 batang serai - dititik
Cara Membuatnya :-
- Campurkan bahan kisar dengan santan.
- Tuangkan separuh campuran pada ikan dan panggang.
- Apabila sudah garing, balikkan ikannya. Tuangkan santan yang separuh lagi, panggang semula.
- Hidangkan dengan sos lada.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home