Sotong Istimewa
Bahan-bahannya :-
2 kg sotong - pilih yang kecil-kecil
1 cbsr kulit limau yang dicincang halus.
3/4 cawan air perahan limau
1/4 cawan minyak zaiton
2 cbsr sos chili yang pedas
4 ulas bawang putih - dicincang
Cara Membuatnya :-
- Bersihkan sotong. Campurkan dengan kulit limau, air perahan limau sos chili dan bawang putih di dlm mangkuk dan tutup. Peramkan selama 3 jam di dalam peti sejuk atau semalaman.
- Toskan sotong dan masukkan sotong ke piring ketuhar atau barbeku di atas api yang besar hingga masak.
2 kg sotong - pilih yang kecil-kecil
1 cbsr kulit limau yang dicincang halus.
3/4 cawan air perahan limau
1/4 cawan minyak zaiton
2 cbsr sos chili yang pedas
4 ulas bawang putih - dicincang
Cara Membuatnya :-
- Bersihkan sotong. Campurkan dengan kulit limau, air perahan limau sos chili dan bawang putih di dlm mangkuk dan tutup. Peramkan selama 3 jam di dalam peti sejuk atau semalaman.
- Toskan sotong dan masukkan sotong ke piring ketuhar atau barbeku di atas api yang besar hingga masak.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home